Mechanisch Ontwerp

MECHANISCH ONTWERP

Product uiterlijk, bescherming en gebruiksgemak.

  • Cutting Edge Elektronica Ontwikkeling
  • Eigen High Tech PCBA Productielijn
  • 30+ jaar Ervaring
  • Datacenter Services voor IoT Producten
  • In house Pre-Compliance Testing

Productesthetiek en -bescherming

Om de elektronica te beschermen is een behuizing noodzakelijk. De printplaat is nooit het eindproduct zelf. De printplaat kan verwerkt worden in een machine of apparaat maar de printplaat kan ook het product zelf zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sensortoepassing. De behuizing moet ervoor zorgen dat de printplaat beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf om beschadiging van de elektronica te voorkomen. Aan de andere kant kan zeker bij gebruiksvoorwerpen de esthetiek een belangrijke rol spelen. Het product moet fraai en aantrekkelijk ogen en meer zijn dan alleen bescherming.

  • Veel ervaring met Maatwerk en Standaard Behuizingen
  • Inhuis Prototype Service
  • Samenwerking met Partners voor Mechanische Productie

Standaard- of maatwerk behuizing

Voor een behuizing is er ook de keuze voor een standaard- of een maatwerkbehuizing. Zeker voor de meer industriële producten zijn standaardbehuizingen een goede optie. Er zijn standaardbehuizingen in veel materialen, vormen en afmetingen. Wanneer het product een eigen look en feel moet krijgen, is de keuze een maatwerkbehuizing snel gemaakt. Bij een maatwerkbehuizing kan er met behulp van een 3D-printer snel een eerste opzet geproduceerd worden. Voor de uiteindelijke serieproductie is een mal noodzakelijk en dient er goed naar het ontwerp en de eindassemblage gekeken te worden. Naast de kwaliteit en uiterlijk is het ook belangrijk om rekening te houden met de assemblagemogelijkheden. Als dit proces te ingewikkeld is en te lang duurt, dan kost het veel tijd en dus geld.

Productontwerp door OAC

Ook voor productontwerp ondersteunt OAC haar klanten. OAC kent niet alleen de mogelijkheden van standaardbehuizingen maar ook het ontwerpproces voor een maatwerkbehuizing. Voor maatwerk beschikt OAC over een 3D-printer om snel een prototype te kunnen maken. Bij complexere producten en series werkt OAC samen met partners om kwaliteit te kunnen garanderen. Bij een maatwerkbehuizing ondersteunt OAC de klant en zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden.

Vragen over onze service?