Onze opdrachtgever was op zoek naar betrouwbare en krachtige tijdelijke power voorziening voor op plaatsten waar geen stroom beschikbaar is. Het resultaat is de LiFePO4 Power Case! OAC heeft deze power case ontwikkelt en geproduceerd in twee uitvoeringen: 40 Ah en 100 Ah (beide met een 12VDC output). De power case wordt nu ingezet bij bijvoorbeeld tijdelijke radarcontroles of signalering.

Lithium IJzer Fosfaat Batterijen

Veiligheid was de belangrijkste reden om de Power Case uit te rusten met Lithium Ijzer Fosfaat (LiFePo4) batterijen. In tegenstelling tot Lithium Ion en Lood-zuur batterijen zijn Lithium Ijzer Fosfaat batterijen onbrandbaar in geval van beschadigingen of mishandeling tijdens laden of ontladen. Ook weerstaan Lithium Ijzer Fosfaat batterijen extreem hoge temperaturen en is er bij overlading, oververhitting, kortsluiting en beschadiging geen explosiegevaar. Daarnaast laden LiFePo4 batterijen sneller op en beschikken ze over een langere levensduur.

Waterdichte Power Case

De Power Case is compleet waterdicht waardoor deze ook zeer geschikt is voor buitentoepassingen. Door te voldoen aan de IP65 norm en het gebruik van de Neutrik powerCON TRUE1 TOP (True Outdoor Protection) connector is waterdichtheid gegarandeerd. Daarnaast is de power case door het handvat en de wielen is de Power Case eenvoudig te vervoeren.

Koppeling met webportal

De Power Case is uitgerust met een 3G / 4G communicatie- en een GPS module. Na het activeren van de communicatie module is alle informatie in te zien in het online webportal. Alle relevante informatie vanuit het Battery Management Systeem wordt hier getoond, denk hierbij aan Laad en Ontlaad Parameters maar ook aan de temperatuur. Omdat er ook een GPS module is toegevoegd is de positie van de Power case in het portal zichtbaar. De portal is door OAC Networks ontwikkeld.

Hoofdeigenschappen

Capaciteit: 40 Ah of 100 Ah
Output voltage: 12 VDC
Output Current: 10AConnector: Neutrik powerCON TRUE1 TOPIP65 waterdicht
Batterij technologie: Lithium Iron Phosphate
Dimensies: b 55,1 x h 35,8 x d 22,6 cm
Gewicht: 22 kg
Temp. range (laden): 0°C – 40°C
Temp. range (ontladen): – 10°C – 60°C

Benieuwd naar onze ontwikkel– en/of productiediensten? Neem contact op!