Als CTO is Bram Kennis dagelijks bezig met het optimaliseren van het elektronica productieproces. Zijn doel is om perfecte elektronica te produceren door zoveel mogelijk processen te automatiseren en te digitaliseren met een tevreden opdrachtgever als resultaat. Sinds zijn komst bij OAC in 2005 is er veel veranderd. In dit artikel stelt hij zichzelf aan u voor en vertelt hij over de veranderingen!

Vanaf afstudeerstage bij OAC 

Na zijn studie begon Bram direct bij OAC Electronics. Bram: “Op de Thomas More Hogeschool in Geel heb ik de Bachelor IT opleiding gevolgd. Na mijn eindstage bij OAC in 2005 ben ik direct in dienst gekomen. De eerste jaren was ik volledig bezig met IT projecten maar meer en meer ben ik mij met de elektronicaproductie en -ontwikkeling gaan bemoeien. Het continue innoverende karakter van de firma spreekt me enorm aan. Door permanent alle nieuwe trends op te volgen, heb ik veel ervaring opgedaan en garanderen we dat we telkens de beste oplossing kunnen aanbieden.”

IT kennis noodzakelijk bij elektronicaproductie en -ontwikkeling

Toen Bram bij OAC begon was hij voornamelijk bezig met IT projecten (netwerking als specialisatie). Nu is hij verantwoordelijk voor het elektronicaproductie proces. Op het eerste gezicht twee verschillende werelden maar ze komen steeds dichter bij elkaar.
Bram: “Mijn focus ligt nu op elektronicaproductie. Mijn IT ervaring komt goed van pas bij de softwareontwikkeling en integratie van de productiemachines. Ik heb nauw contact met de fabrikant van de productiemachines zodat we steeds de nieuwste technieken, productiemachines en methoden hanteren.
Ook bij elektronica ontwikkeltrajecten is mijn kennis cruciaal. Zeker als het gaat om IOT Devices. Ik  zorg voor visualisatieplatformen, databeheer en dataopslag. De klanten kunnen dus bij ons terecht voor een totaalpakket startende van een idee, naar productie alsook een complete IT-ondersteuning!”

Vlotte communicatie met opdrachtgever voor hoogwaardige producten

Bram wil zoveel mogelijk processen automatiseren en digitaliseren. Dit wil absoluut niet zeggen dat hij niet houdt van persoonlijk contact.
Bram: “Persoonlijk contact met de opdrachtgever vind ik heel belangrijk. Waar nodig communiceer ik met opdrachtgevers om alles helemaal helder te krijgen en zo soepel mogelijk te laten verlopen. De data (CAD-data, BOM, pick & place data) zijn cruciaal. Ik kijk altijd of er verbeteringen mogelijk zijn. Wat ik hoog in het vaandel draag is een goede opvolging en samenwerking tussen ons en de opdrachtgever zodat telkens hoogwaardige producten afgeleverd worden. Wederzijdse, vlotte communicatie vind ik dan ook heel erg belangrijk!”

Voor meer informatie of vragen, neem contact op met Bram!