Samen produceren we foutloze elektronica
Iedere opdrachtgever is op zoek naar hoge kwaliteit, korte doorlooptijden en een goede prijs. OAC Electronics doet er alles aan om dit te bereiken. Door ons ultramoderne machinepark zijn we in staat om elektronica perfect te produceren. Maar zelfs met de beste machines is het nog heel eenvoudig om fouten te maken. Als wij de elektronica niet hebben ontworpen kennen we niet alle details. Goede documentatie vanuit de opdrachtgever is daarom cruciaal om fouten te voorkomen!
Fouten voorkomen door goede documentatie
Het komt regelmatig voor dat een opdrachtgever onvolledige informatie aanlevert. Bij incomplete of verouderde informatie zijn fouten zo gemaakt. Voorbeelden van fouten: het inkopen van een verkeerd component, het plaatsen van verkeerd component, het verkeerd plaatsen van een component of het programmeren van een verkeerde software versie. Uiteraard doen we er alles aan om fouten zo veel mogelijk te voorkomen door alle bestanden op te vragen en te controleren. Maar het controleren en zeker het corrigeren gaat ten koste van de doorlooptijd en zorgt ook voor extra kosten.
Geen miscommunicatie door standaard templates en OAC cloud
Om er voor te zorgen dat we voor iedere opdracht over de juiste gegevens beschikken hebben we een aantal standaard templates ontwikkeld. We vragen onze opdrachtgevers deze templates compleet in te vullen en up te loaden naar hun eigen OAC Electronics cloud portal. Zo zien beide partijen welke bestanden er gebruikt worden voor het uitvoeren van de opdracht.
De informatie die we nodig hebben verschilt per opdracht. Afhankelijk van de opdracht hebben we de volgende zaken nodig:
1. Bill of Material (template beschikbaar)
Projectnaam, revisienummer, wijzigingen t.o.v. vorige revisie, omschrijving componenten, fabrikantnummer, alternatief toegestaan?, eventueel aanvullende onderdelen zoals batterijen
2. PCB specificaties (template beschikbaar)
Materiaal, afmetingen, dikte materiaal, aantal lagen, afwerking, dikte van het koper, kleur print, kleur silkscreen, eventuele aanvullende informatie
3. Componenten opstelling
Waar komt welk component op de print, pin 1 markering, richting van componenten en eventuele montage instructie
4. Gerber files, ODB ++, Cad Data
5. Embedded software (bij programmeren)
Instructie (instellingen)
Filenaam en revisie
6. 3D aanzicht (voor montage)
Aangeven overhangende componenten, wat is belangrijk bij montage, montage instructie.
7. Testfixture (voor testen / programmeren)
Instructies voor het gebruik van de testfixture.
Mocht de informatie niet compleet zijn dan kan OAC Electronics samen met de opdrachtgever voor de juiste documentatie zorgen.
Neem voor meer informatie of de templates contact met ons op!