Ons Proces

ONS PROCES

De werkwijze van OAC Electronics

  • Cutting Edge Elektronica Ontwikkeling
  • Eigen High Tech PCBA Productielijn
  • 30+ jaar Ervaring
  • Datacenter Services voor IoT Producten
  • In house Pre-Compliance Testing

Projectaanpak OAC Electronics

Het ontwikkelen van een innovatief product voor een opdrachtgever is een complex traject. Om er zeker van te zijn dat de innovatie voldoet aan de verwachting van de opdrachtgever hebben we 8 heldere projectfases gedefinieerd. Zo weten we zeker dat er op het eind van het traject een tevreden opdrachtgever is!  

1. Opstellen Specificaties

Samen met de opdrachtgever zetten we duidelijk op papier waar de innovatie aan moet voldoen. Welke functionaliteiten zijn een must-have, welke functionaliteiten zijn should-have en welke functionaliteiten zijn nice-to-have.

2. Analyseren Haalbaarheid

Zodra de specificaties zijn opgesteld analyseren we de haalbaarheid van het project. Is het mogelijk om het project binnen de gestelde wensen en eisen uit te voeren. Hierbij kijken we zowel naar de functionele haalbaarheid als naar de kosten. Eventueel kan er in deze fase van een project een proof-of-concept worden gemaakt.

3. Hardware- en (Embedded) Software Design

Vervolgens ontwikkelen we de elektronica en firmware op maat. Aan het einde van deze fase is er een volledig uitgewerkte systeem architectuur met bijhorende firmware om de innovatie perfect te laten werken.

4. Industrieel Product Ontwerp

Het industrieel ontwerp is het uiterlijk van een product. Het uiterlijk en de gebruiksinterface is belangrijk voor de acceptatie en het gebruik van de innovatie en zorgt ook voor bescherming van de elektronica. Vanaf de start houden we rekening met de wensen wat betreft het uiterlijk en de interface. Voor het totale ontwerp van het uiterlijk werken we samen met gespecialiseerde bureaus.  

5. Prototype / 0 – Serie

Wanneer de ontwikkeling op papier is afgerond start de productie fase. In deze fase maken we de eerste prototypes (zowel de elektronica als de behuizing) en kijken we of het product werkt zoals het behoort te werken. Wanneer verbeteringen zijn doorgevoerd wordt een eerste 0 - serie geproduceerd. De elektronica produceren we in eigen huis!

6. Pre-Compliance en Test Tools

In deze fase bereiden we de officiële testen en keuringen van het eindproduct voor. Met een “pre-compliance” bekijken we of het product volledig conform is met de bestaande normen en achteraf vlot door een keuring geraakt bij officiële instanties (bv. EMC, CE, FCC, etc.).

De eerste producten worden uitgebreid getest en ook gebruikt om test- en programmeertools te ontwikkelen. Met een test- en programmeerunit kunnen we snel en efficiënt de elektronica testen. 

7. Productie

Wanneer we zeker weten dat het product werkt zoals het hoort te werken gaan we over tot productie in grotere volumes. De elektronica wordt in huis geproduceerd, getest, geprogrammeerd en het totale product wordt geassembleerd. 

8. Installatie, Monitoring en Onderhoud

Na de productie kunnen we ook ondersteunen bij het in bedrijf stellen van de producten, het online monitoren en eventueel het onderhoud van de producten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het online updaten van de software. Daarnaast hebben we alle IT in huis om uw data veilig op te slaan en via overzichtelijke dashboards te presenteren.