Testen & Inspectie

TESTEN & INSPECTIE

OAC verzekert kwaliteit!

  • Cutting Edge Elektronica Ontwikkeling
  • Eigen High Tech PCBA Productielijn
  • 30+ jaar Ervaring
  • Datacenter Services voor IoT Producten
  • In house Pre-Compliance Testing

Kwaliteit van het ontwerp garanderen

Het testen en inspecteren van producten is nodig om zeker te weten of het product is gemaakt en werkt zoals bedoeld. Er zijn verschillende soorten testen. Testen die eenmalig op het ontwerp uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan EMC-keuringen of andere certificeringen. Maar ook het testen op klimaatomstandigheden of stresslevels. Deze testen worden eenmalig uitgevoerd om vast te stellen of het ontwerp voldoet aan de normen en de regelgeving. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat het product dus goed wordt geproduceerd. Als een component minder goed gesoldeerd is, dan zal deze bij trillingen eerder losgaan dan wanneer deze goed gesoldeerd is.

  • Veel Testmogelijkheden
  • AOI in Productielijn Aanwezig
  • Mogelijkheid tot Bouwen Testunit

Productie inspectie en functionele eindtest

Als het ontwerp gevalideerd is, kan de productie beginnen. Ook bij de productie zijn er veel test- en inspectiemogelijkheden. In principe kan na iedere stap in het productieproces automatisch gecheckt worden of de stap goed is uitgevoerd. Deze inspectiestappen zorgen ervoor dat fouten direct gevonden worden en de machines bij terugkomende fouten opnieuw ingesteld kunnen worden. In het productieproces is de meest voorkomende inspectiemachine de AOI. De Automated Optical Inspection (AOI) bekijkt of de componenten goed op de PCB zijn geplaatst.

Zaken als plaatsing, hoogte, soldering worden direct automatisch beoordeeld. Eventueel kunnen via JTAG ook de sporen en de actieve componenten getest worden. Als laatste volgt de eindinspectie en/of de functionele eindtest. De functionele eindtest wordt vaak uitgevoerd met ICT-test (koppeling met een computer) of het vindt plaats met zogenaamd pennenbed. Via deze stappen wordt niet alleen de eindtest uitgevoerd, ook de embedded software wordt geïnstalleerd.

Testen door OAC

Het leveren van kwaliteit is voor OAC heel belangrijk. Onlangs is er geïnvesteerd in een nieuwe SAKI AOI. Met deze AOI worden automatisch alle geplaatste componenten gecontroleerd. Daarnaast kan voor ontwikkelingen een functionele eindtest ontwikkeld worden. Wanneer we voor de klant alleen een prototype of kleine serie produceren dan voeren we een uitgebreide visuele inspectie uit voor we het versturen.

Vragen over onze service?