Door Industrial Internet of Things is alles in industriële omgevingen met elkaar te verbinden, van sensor tot machine. Het grootste voordeel is dat processen, door de online monitoring en besturing, geautomatiseerd kunnen worden. Een uitdaging bij het verbinden is dat er op dit moment gebruik gemaakt wordt van verschillende communicatieprotocollen. Zo is Ethernet de standaard op besturingsniveau en op veldniveau zijn er veel verschillende fieldbus-protocollen. Om naar één standaard op zowel besturings- als fieldbusniveau toe te gaan is door de industrie Single Pair Ethernet (SPE) ontwikkeld.

OAC Electronics heeft zich gespecialiseerd in Single Pair Ethernet en we zijn erin geslaagd een bridge te ontwikkelen om eenvoudig toepassingen met Single Pair Ethernet aan Ethernet te koppelen.

Voordelen van SPE – Single Pair Ethernet

Het grootste voordeel van Single Pair Ethernet is dat er in tegenstelling tot traditionele Ethernet-kabels, die twee of vier twisted pairs hebben, slechts één twisted pair gebruikt wordt. Deze innovatieve technologie biedt verschillende voordelen:

  • SPE is bijna even krachtig als multi-pair Ethernet, wat zorgt voor efficiënte dataoverdracht;
  • SPE is te gebruiken voor afstanden (tot 2 km), wat cruciaal is voor industriële of agrarische omgevingen;
  • SPE is met slechts twee draden compacter, wat zorgt voor ruimtebesparing binnen machines;
  • SPE heeft een minder draden en is hierdoor eenvoudiger is om te installeren en minder kostbaar.
  • SPE biedt een robuuste oplossing, ook op veldniveau.

OAC Electronics en de Single Pair Ethernet naar Ethernet Bridge

Belangrijk voor het succes van SPI is volgens OAC Electronics de integratie van andere protocollen. Om deze reden heeft OAC Electronics de SPE bridge ontwikkeld. Met deze bridge zijn Single Pair Ethernet toepassingen eenvoudig te koppelen aan het traditionele ethernet netwerk.

Het Ethernet protocol is in de industrie een veel gebruikt besturingsprotocol en voor de online verbinding. Door de bridge van Single Pair Ethernet naar Ethernet kunnen SPE toepassingen eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaande omgeving. Hierdoor kan er geprofiteerd worden van de bestaande infrastructuur waaronder een eenvoudige koppeling met het internet en de nieuwe voordelen van Single Pair Ethernet (SPE) zoals het overbruggen van lange afstanden.

Ontdek de mogelijkheden van Single Pair Ethernet

De verwachtingen rondom Single Pair Ethernet zijn hoog gespannen. SPE wordt gezien als een belangrijke stap in industriële communicatie en Industrial Internet of Things. Door de ontwikkeling van de Ethernet naar SPE bridge door OAC Electronics is het mogelijk om eenvoudig bestaande apparatuur gebaseerd op ethernet met Single Pair Ethernet te integreren. Dit zorgt voor kostenefficiëntie en meer mogelijkheden. Wilt u weten wat Single Pair Ethernet voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd in de Single Pair Ethernet bridge?

Neem contact op met OAC Electronics.