De engineers van OAC Electronics zijn er in gespecialiseerd een ontwerp te optimaliseren voor productie. Door vanaf de start van een design rekening te houden met de productie is de betrouwbaarheid hoger en zijn de productie en assemblage kosten lager. Steeds vaker voeren we voor onze opdrachtgevers ook redesigns uit. Hiermee bedoelen het optimaliseren van een bestaand elektronica design. Soms zijn deze designs al jaren oud en wordt de elektronica al jaren geproduceerd. In deze blog beschrijven we 4 redenen voor een redesign.

1. Betrouwbaarheid van elektronica

Het design van de elektronica bepaalt in grote mate de levensduur van een product. Zeker bij oudere designs is het mogelijk te onderzoeken waardoor de elektronica faalt. Naast het oplossen van problemen zien we ook vaak printen die niet volgens de regels ontworpen zijn. Wachten tot het fout gaat! Denk hierbij aan de pcb’s, interferentie, solderingen etc. Een redesign kan zorgen voor een hogere betrouwbaarheid en een langere levensduur.

2. Verkrijgbaarheid componenten

Een redesign kan ook noodzakelijk zijn door de verkrijgbaarheid van componenten. Wanneer een component End-of-Life (EOL) is dan moet er gezocht worden naar een andere oplossing. Door de componentencrisis zijn de levertijden een belangrijke redenen om een design aan te passen. Door het uitvoeren van een redesign hoeft de productie niet te worden gestopt.

3. Goedkopere productie

Een redesign kost geld maar soms loont het al heel snel om een redesign te doen. Zeker bij oudere designs zien we regelmatig componenten die handmatig gesoldeerd moeten worden. Door deze componenten te vervangen voor componenten die automatisch gesoldeerd worden zijn er geen handen meer nodig. Bij OAC Electronics beschikken we ook over selectief soldeerproces om THT componenten automatisch te solderen.

4. Nieuwe mogelijkheden

Een redesign kan ook zorgen voor nieuwe mogelijkheden. Door bijvoorbeeld connectiviteit toe te voegen kan de elektronica op afstand worden uitgelezen of worden aangestuurd. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere functies aan een ontwerp toe te voegen

Wilt u weten of u een redesign voor u interessant is? We kijken graag eens naar uw bestaande elektronica en vertellen u welke mogelijkheden er zijn!

Neem contact op!