Elektrisch vervoer en Laadinfrastructuur

ELEKTRONISCH VERVOER & LAADINFRASTRUCTUUR

  • Cutting Edge Elektronica Ontwikkeling
  • Eigen High Tech PCBA Productielijn
  • 30+ jaar Ervaring
  • Datacenter Services voor IoT Producten
  • In house Pre-Compliance Testing

Elektrisch vervoer en laadinfrastructuur

Voertuigen elektrificeren in een rap tempo. Of het nu gaat om fietsen, auto’s, bussen, vrachtwagens of boten in alle sectoren zijn steeds meer voertuigen elektrisch. Gestimuleerd door overheidsregelingen maken steeds meer OEM’ers concrete plannen om helemaal te stoppen met het gebruik van verbrandingsmotoren. Voor het succes van de voertuigen geldt wel dat gebruikers het gemak willen blijven ervaren die ze gewend zijn. 

  • Laadinfrastructuur
  • Battery Management Systems
  • AC/DC en DC/DC omvormers

Laadinfrastructuur, reikwijdte en laadtijd cruciaal voor acceptatie

Om over te stappen op elektrisch vervoer willen gebruikers zo min mogelijk inleveren ten opzichte van traditioneel vervoer. De batterij moet ervoor zorgen dat het voertuig lang genoeg kan rijden, het  opladen mag niet te lang duren en er moeten voldoende punten zijn om te laden. Daarnaast mogen moeten de kosten ook acceptabel zijn.

De batterijtechnologie en de elektronica om de batterij te laden zullen bepalen hoe groot het succes van elektrisch vervoer gaat worden. Het aantal laadpunten voor auto’s is de afgelopen jaren snel toegenomen. De verwachting is ook dat voor trucks, boten en bussen er steeds meer publieke en private laadpalen te vinden zullen zijn.

OAC ontwikkelt BMS systemen en laadinfrastructuur

De afgelopen jaren heeft OAC Electronics veel projecten uitgevoerd op dit gebied. OAC Electronics heeft zowel Battery Management Systemen (BMS) ontwikkeld als laadinfrastructuur. Voor de laadinfrastructuur is onze kennis van Vermogenselektronica cruciaal. We zijn zowel in staat om efficiënte AC/DC omvormers als DC/DC omvormers te ontwikkelen.

Vragen over onze service?

Meer over Industrieën