Transport

TRANSPORT

Elektronica voor Track & Trace oplossingen

  • Cutting Edge Elektronica Ontwikkeling
  • Eigen High Tech PCBA Productielijn
  • 30+ jaar Ervaring
  • Datacenter Services voor IoT Producten
  • In house Pre-Compliance Testing

Optimaliseren transportketen door Elektronica

Bij het vervoeren van goederen zijn twee zaken van belang. De goederen moeten op tijd en in de juiste staat afgeleverd worden. Slimme elektronica zorgt ervoor dat de plaats en de condities van de goederen altijd en overal gemonitord worden. Hierdoor kan de transporteur nagaan of eventuele gebreken komen door het transport. Hoe was de temperatuur of zijn er bijvoorbeeld schokken of trillingen waargenomen? Daarnaast zijn door actueel inzicht in de plaats van de goederen ook de resources beter en automatisch te plannen.

  • Perfecte elektronica assemblage
  • Track & Trace van goederen (kwaliteitsbewaking)
  • Optimaliseren logistieke processen

Elektronica voor transportmiddel en voor goederen

Een transporteur wil een actueel beeld hebben van al zijn vervoersmiddelen. Door de vervoersmiddelen uit te rusten met elektronica ziet de transporteur in een oogopslag waar iedereen zich bevindt, hoe lang de reis nog duurt en of de chauffeur al zijn rustpauze heeft genomen. De elektronica leest het vervoersmiddel uit en stuurt online alle informatie. Deze informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd en gekoppeld met bijvoorbeeld routeplan software om de verwachte reistijd in te schatten.

Bij het vervoeren van goederen wordt er steeds vaker een tracker meegestuurd. Deze tracker wordt bij de goederen gestopt en is online of achteraf uit te lezen. Deze tracker zit vol met sensoren. Op deze manier kan bijvoorbeeld de temperatuur, trillingen, schokken en plaats uitgelezen worden. De transporteur of de eigenaar van de goederen kan op deze manier aantonen of het transport op de juiste manier heeft plaatsgevonden.

Ontwikkeling en productie van elektronica voor transport

De voordelen en mogelijkheden van hardware en software in het transport zijn eindeloos. Veel bedrijven zijn hierop ingesprongen. OAC Electronics is perfect in staat om de elektronica voor deze bedrijven te assembleren. Maar ook nieuwe elektronica kunnen we perfect ontwikkelen. Ook met de software integratie houden we vanaf de start rekening en kunnen we succesvol uitvoeren.

Vragen over onze service?

Meer over Industrieën