OAC heeft alle disciplines in huis om een elektronica product te ontwikkelen en te produceren. Een mooi voorbeeld van een compleet project is de Nighthawk IoT Sensor. De vraag was om een betrouwbare draadloze sensor met een lange levensduur te ontwikkelen en te produceren. De sensor communiceert de temperatuur, luchtvochtigheid, licht en geeft door als er beweging is. Deze data zijn uit te lezen via een online platform.

Sensoren voor Smart Buildings

De belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling van de sensor waren gebruiksgemak en kwaliteit. De sensor moest eenvoudig te monteren zijn en daarnaast lang meegaan. De sensor is batterij gevoed en het is niet wenselijk om de batterijen vaak te vervangen. De uitdaging was om dus de elektronica zo weinig mogelijk power te laten gebruiken: Low Power Design. De sensordata wordt via het LoRa IoT netwerk naar de cloud gestuurd en is eenvoudig uit te lezen en te koppelen aan andere platformen (bijvoorbeeld verlichting). Hierbij wordt gebruik gemaakt van het OAC Networks platform.

Daarnaast was het ook belangrijk om beweging in voldoende oppervlakte te detecteren. Dit is mede mogelijk door de speciaal ontwikkelde behuizing. Deze behuizing zorgt ook voor het strakke uiterlijk (uitgevoerd in zowel wit als zwart).

De NightHawk multisensor onderscheidt zich door:

  • LoRaWan communicatietechnologie
  • Breed bereik (tot 30 m) en een kijkhoek van 100 °
  • Batterijgevoed (geen kabels)
  • Lange levensduur batterij door Low Power Design
  • Makkelijk te installeren (wand montage)

Technical specs:

Motion                                Opening angle 100° Range 2m – 30m (mounted at 210cm) Range 6.56ft – 98.43ft (mounted at 6.89ft)

Light                                      0.045 – 188000 lux

Temperature                    -40 – 125°C (±0.4 °C between 10 – 85°C)

-40 – 257°F (±0.72 °F between 50 – 185°F)

Humidity                             0 – 100% (±4% between 0-80%)

Protocol                              LoraWan

Battery                                3.6V – LS14500 – Li-SOCI₂

Mounting                           Wall / Corner Corner bracket included

Dimensions (HxWxD)     112 x 65 x 58 mm 4.41 x 2.56 x 2.28 inch

Voor meer vragen, neem contact op met OAC Electronics