OAC ontwikkelt en produceert in slimme apparaten. Deze apparaten zijn vrijwel altijd verbonden met het internet, Internet of Things (IoT). Door IoT is het mogelijk om op afstand apparaten te monitoren en te managen. Als er waar ook ter wereld iets met een apparaat is, kan de storing vaak online opgelost worden. Om niet afhankelijk te zijn van een lokaal (wifi) netwerk adviseren we te werken met SIM kaarten. Met de nieuwe OAC eSIM zijn de SIM kaarten eenvoudiger te beheren en zijn de kosten lager.

SIM netwerkselectie en roaming

Wanneer een IoT product geproduceerd is dan wordt er of een SIM kaart in gedaan of de SIM kaart zit al op de printplaat gesoldeerd. Deze SIM kaarten zijn vaak van één nationaal opererende operator. Paul Dierckx, directeur OAC: “In veel gevallen werkt dit prima maar zeker als de producten of machines buiten Europa worden geplaatst dan bent u afhankelijk van de afspraken die de provider in dat land heeft gemaakt met de lokale providers. Dit kan zorgen voor hogere kosten, gegevensvertraging of voor een slechte dekking. Met het ons nieuwe eSIM platform behoren deze problemen tot het verleden.”

eSIM chips via dashboard te managen

De eSIM chip worden al tijdens de productie van de elektronica direct geassembleerd. Vervolgens gebeurt de rest in het softwareplatform. Paul Dierckx: “Via het platform is het eenvoudig om alle SIMs online te managen. Op afstand regelen we de provisioning en zijn we in staat om netwerken te selecteren. Door deze vrijheid kiezen we voor de beste combinatie tussen bereik en kosten. Met de eSIM van OAC heeft u echt één leverancier voor wereldwijde connectiviteit.”

Overzichtelijk dashboard en één maandelijkse factuur

OAC constateert dat er al veel interesse bij hun klanten is voor de nieuwe service. Paul Dierckx: “De ervaringen zijn tot nu toe zeer positief. Er is een overzichtelijk dashboard en onze klanten krijgen maandelijks één factuur. Als er ergens problemen zijn dan is het eenvoudig om een nieuw netwerk te selecteren. Voor bedrijven die hun producten wereldwijd willen verkopen is dit echt een perfecte oplossing!”

Voor meer informatie, neem contact op met OAC.